‘Millorem avui o pleguem’

Vdc Tolra

Estic profundament decebut. L’altre dilluns vaig anar a Can Palauet a la reunió on es va presentar el Pla d’Impuls del centre. Tenia ganes de veure molt més del que vaig veure. Esperava escoltar solucions…

L’Ajuntament encarrega a tercers la feina que hauria de fer i segurament no sap fer. Un concurs a corre cuita per quelcom tant important com un projecte de ciutat. Un projecte que si acaba fent realitat serà a mig i llarg termini. I mentrestant, què? Hem d’esperar 5 o 10 anys a veure si es fa realitat? Per cert, em va saber greu que el primer en abandonar la sala a mitja reunió fos l’alcalde.

La passivitat i inoperància de la casa gran és exasperant. Mataró, els mataronins, ens mereixem i necessitem que la ciutat comenci a caminar avui mateix, sense més demores. En la parcel·la de promoció de ciutat i comerç hi ha molta manca de talent i molta mediocritat. Massa feina i poques ganes de maldecaps. Problemes com els accessos, els aparcaments, les zones de vianants reals, la neteja,… Afecten clarament al centre de la ciutat i als seus comerços. No cal encarregar massa estudis previs per solucionar coses com aquestes. L’administració local ha rebut ja massa avisos dient-li que no està fent la seva feina. Ni bé ni malament, senzillament no l’està fent. Massa projectes, massa papers i poca feina real a peu de carrer.

Tal vegada sigui el moment d’agafar el “toro” per les banyes, deixar d’esperar i solucionar-ho nosaltres mateixos. Els comerciants i molts mataronins tenim un problema important i enquistat que està portant aquesta magnífica ciutat a una via morta sense sortida.

Si no ens afanyem haurem fet tard, si no és que ja ho és de tard. Millorem avui o pleguem.

Joan Tolrà
PELL TOLRÀ
Associat UBM