“La Unió de Botiguers de Mataró no fa res”

Joan Sarrias Modulmatart

Quan vam reemprendre el negoci dels nostres pares, vam analitzar l’entorn i els factors externs que podien o no, fer viable la nostra idea de negoci. El nostre pla de viabilitat passava per tenir molt més flux de vianants pel carrer, facilitar l’accés al nostre establiment, aparcaments, més il·luminació, zones esbarjo de qualitat pels petits…

Llavors vam topar amb l’UBM i amb una frase predominant entre els seus associats: “la Unió de Botiguers no fa res”. Vam associar-nos amb el condicionant de poder formar part de la junta i ser actius, aportar idees i transmetre la il·lusió de que el nostre establiment formés part d’un millor entorn comercial.

La sorpresa va ser que al entrar a la junta, estava plena de comerciants com nosaltres que desinteressadament aportaven les seves ganes de treballar incansables. Una associació perfectament estructurada. Amb idees molt clares i amb un objectiu comú: fer de la nostra ciutat un gran centre comercial a cel obert, atractiu i de qualitat.

La idea de “la Unió de Botiguers no fa res” se’ns va fer molt fàcil de rebatre. La UBM es divideix en grups de treball com “Esdeveniments de dinamització”, “Pla de Futur”, “Formació”, “Polítiques comercials”… En tots ells treballem per ser molt més àgils i donar respostes a la conjuntura actual a curt termini. Tots hi aportem la nostra experiència, coneixement i temps perquè la marca “Mataró” tingui una experiència de compra fàcil, còmode i molt agradable.

Estem treballant perquè l’Ajuntament ens faciliti 100 places de pàrquing al solar del carrer Biada, i en un nou conveni amb el consistori pel pàrquing de la plaça de les Tereses. Aquest dissabte se celebrarà per primer cop a Mataró la Guerra de Coixins promogut per Costa Descans, i properament una pila d’activitats com la Mataró Street Fashion (14 abril), Master Xef (21 abril), Firocasió (3 de maig), Museu Obert (10 maig) o la Fira de Dibuix i Pintura (12 maig). Totes aquestes accions no tenen sentit sense la col·laboració i participació dels associats. Ara en som prop de 300 però en podríem ser 3.000. Us imagineu el que podríem fer? Per això necessitem que TU que ja estàs associat, siguis part activa d’aquest projecte, necessitem que TU que encara no estàs associat siguis conscient de la importància de fer una associació forta i que et sumis en aquest nou projecte d’una Unió de Botiguers totalment renovada.

Hem de fer de la nostra ciutat el millor centre comercial obert que haguem conegut, ens ho devem a nosaltres i als nostres clients; t’hi apuntes? La Unió de Botiguers no fa res?

Joan Sarrias 
MOLDUMAT-ART
Vocal Junta UBM