La UBM mostra la seva indignació davant l’Alcalde de Mataró, David Bote

Moments Abans Intervenció

La Unió de Botiguers de Mataró ha manifestat la seva indignació durant l’audiència prèvia del ple municipal del mes de juny. La situació de blindatge policial que va patir el centre de la ciutat el dissabte passat, ha fet posar el crit al cel a l’entitat. Segons l’Ajuntament, la voluntat era “evitar la confrontació entre els assistents a les dues manifestacions convocades a la tarda”, però els comerciants no donen crèdit a la manca d’informació i precisió que es va rebre per part d’aquest Ajuntament després d’haver-la demanat.

En aquest sentit, l’entitat defensa el dret a la manifestació i a la llibertat d’expressió però lamenta que “tot el consistori i la junta de seguretat decidís tancar els carrers d’accés al centre de Mataró per les manifestacions, sense buscar alternatives o plantejar canvis d’itinerari o canvi de data”.

A més a més l’entitat detalla que “més d’una seixantena de comerços del centre es van veure afectats i molt d’ells no van poder accedir a les seves botigues fins a quasi les vuit del vespre el que va provocar una gran pèrdua econòmica i d’imatge”.
La UBM denuncia que l’afectació NO va ser només als comerços de la part tancada, sinó que se’n va ressentir tot el teixit econòmic de la zona; “És com si s’hagués tancat tot el centre i sembla com si el comerç no interesses a ningú i no ens sentim recolzats, sinó al contrari molt perjudicats amb aquests fets”.

És per això que l’entitat s’ha personat a l’Audiència Prèvia del ple d’aquest dijous, 7 de juny, per presentar una queixa formal a l’Ajuntament “per evitar que es tornin a repetir situacions com aquestes” i s’han fet aquestes preguntes:

1. Perquè es va autoritzar / facilitar la concentració d’una manifestació d’alt risc en el centre de la ciutat i en el millor horari comercial del mes?
2. Perquè no es va traslladar / modificar l’itinerari o destí final de la mateixa i perquè no es va plantejar un canvi de data de la mateixa?
3. Si aquests dos punts anteriors no eren possibles, perquè no es va avisar de les afectacions reals als establiments del recorregut previst?

– La UBM hem exigit una disculpa pública i que es depurin responsabilitats als qui han donat permís per fer una manifestació de risc al centre de ciutat i en horari comercial.

– Tanmateix sinó la dimissió de l’alcalde com últim i màxim responsable ja que òbviament n’estava assabentat de tot el que succeïa.

Jordi Novo_AudiènciaPrèvia

Acabada intervenció