La UBM indignada amb l’actuació de l’Ajuntament durant les manifestacions de dissabte

Rodapremsa 1

La UBM quantifica les pèrdues d’entre un 15 i un 20% de la facturació total del mes de juny.

L’Ajuntament va blindar policialment el centre de ciutat per evitar la confrontació entre els assistents de les dues manifestacions convocades per dissabte a la tarda.

El blindatge policial de dissabte, per evitar la confrontació entre els assistents a les dues manifestacions convocades pel mateix dia a la tarda, ha indignat a la Unió de Botiguers de Mataró. Els comerciants posen el crit al cel i no donen crèdit a la manca d’informació que va rebre per part de l’Ajuntament. En aquest sentit, el President de la UBM, Jordi Novo, assegura que “els comerciants no estaven al cas del dispositiu de seguretat” i quantifica les pèrdues “d’entre un 15 i un 20% de la facturació total del mes de juny”, d’un dels dissabtes més importants de la temporada.

La UBM defensa el dret a manifestació i a la llibertat d’expressió però lamenta que “el consistori decidís tancar els carrers d’accés al centre de Mataró per les manifestacions, sense buscar alternatives o plantejar canvis d’itinerari”.

Novo detalla que “més d’una seixantena de comerços del centre es van veure afectats i molts d’ells no van poder accedir a les seves botigues fins quasi les vuit del vespre”. La UBM denuncia que l’afectació no va ser només als comerços de la part tancada sinó que se’n va ressentir tot el teixit econòmic de la zona: “És com si hagués tancat tot el Centre”, explica el president de l’entitat.

Aquest dijous, durant el ple municipal del mes de juny, la UBM presentarà una queixa formal a l’Ajuntament “per evitar que es torni a repetir”.

rodapremsa_3