“El pla d’impuls del centre”

Vdc NOVO 2

En representació de la Junta de la UBM presento aquest nou espai al web www.matarocomerc.cat i la columna a la revista Capgròs, on volem donar a conèixer en què estem treballant i quina és la nostra opinió sobre els problemes que ens afecten. Cada setmana un comerciant parlarà sobre un tema d’interès pel sector comercial i econòmic de la ciutat. Volem explicar nosaltres mateixos què opinem i què ens preocupa.

En aquest últims anys UBM hem estat treballant en els consells de ciutat i posant sobre la taula de l’administració les mancances de Mataró que perjudiquen el funcionament òptim del teixit comercial de la ciutat, i demanant un pla de actuació “urgent”, ja que fa més de vint anys que no s’han fet inversions en els eixos comercials de Mataró. Hi ha projectes que no s’han portat a terme: exemples com la remodelació de la Plaça Gran, millores d’aparcament, senyalització de la ciutat, etc. Tot esperant que “El Corte Inglés” solucionés tots el problemes. L’ajuntament ha presentat el “pla d’impuls del centre”. Que hi hagi un projecte és molt positiu, el recolzem i l’aplaudim però no s’ha de quedar només en un projecte i en un concurs d’idees, sinó que volem que es porti a terme. No podem esperar més.

Crec que s’ha de portar al ple municipal. Ha de ser un projecte de ciutat, que es consensuï amb tots els partits, i no pot dependre de qui estigui en el govern, ja que hi han eleccions el proper any. A tot això, caldrà tenir una bossa suficient de diners per afrontar un projecte tant importat i urgent com aquest.
Tenim un comerç prou important a la ciutat que ocupa prop del 30% del total de llocs de treball, un comerç de proximitat i de qualitat que inverteix els guanys a la pròpia ciutat, que fa que la ciutat estigui viva… I és que una ciutat sense comerç és una ciutat sense cor. No m’agradaria que Mataró es converteixi en una ciutat dormitori sense personalitat.
Tots sabem que tenim mancances de senyalització, aparcaments, neteja i espais agradables al centre de la ciutat. El Centre de Mataró “también existe”, i per això cal que posem maca la ciutat per als mataronins, per a tota la comarca i per a tots els visitants que vulguin gaudir de la millor ciutat del món, perquè ho tenim tot i no ho volem perdre.

Jordi Novo
NOVO
President UBM