Nou aparcament gratuït per afavorir el comerç urbà de Mataró

Duem5BoW0AIu82y.jpg Large

Fruit de la demanda i reclamació continuada de la UBM de noves zones d’aparcament per afavorir el comerç urbà de la ciutat, l’Ajuntament de Mataró posa en marxa el nou aparcament provisional habilitat a la cantonada dels carrers de Miquel Biada i de Tetuan.

És un aparcament gratuït, amb limitació horària de zona taronja, i té capacitat per a més de 70 cotxes i una dotzena de motos.

L’Ajuntament va posar en marxa el passat dissabte el nou aparcament provisional gratuït que s’ha habilitat entre els carrers de Miquel Biada i de Tetuan. L’objectiu de la nova zona d’estacionament pública és afavorir el comerç urbà. Per aquest motiu, l’aparcament és de rotació i està regulat de dilluns a dissabtes feiners com a zona taronja de 9 a 14 h i de 16 a 20 h. Es pot estacionar durant un màxim d’1,5 hores amb indicador horari.

L’aparcament té més de 70 places per a cotxes i una dotzena de places per a motos. L’estacionament té un accés rodat pel carrer de Miquel Biada i també una sortida per a vianants. Els treballs han tingut un cost de 85.263 € (IVA inclòs) i els ha executat l’empresa Obres i Serveis Roig per encàrrec municipal. Han consistit en la neteja i compactació dels terrenys, l’asfaltat, el marcatge de les places, la instal·lació d’enllumenat i la creació d’un muret de contenció per resoldre el desnivell respecte al carrer.

L’actuació es va consensuar amb la Taula transversal de comerç. La creació d’aquesta bossa d’estacionament permetrà a la vegada pacificar el trànsit als entorns de la plaça de Cuba.

Aparcament de “Casc Antic”

D’altra banda, l’Ajuntament i Saba Aparcaments han acordat un canvi de nom de l’estacionament de “Can Xammar”, que ha passat a denominar-se “Casc Antic”. Aquesta acció es va consensuar a la Taula transversal de comerç amb l’objectiu d’incrementar el grau de coneixement d’aquest equipament com a aparcament estratègic ubicat al centre comercial de la ciutat. Per visualitzar aquest canvi, Saba Aparcaments ofereix a tots els establiments comercials i de restauració de la zona una promoció perquè puguin adquirir a millor preu vals d’una hora d’estacionament gratuït per als seus clients.

Duem5BmWkAI2tcf.jpg_largeDuem5CAW4AI2N9H