“Mataró té poder…”

Vdc Columna Ximenes

Com a membre de família empresària de tota la vida de Mataró, sempre he pensat que és una ciutat amb molt de poder. Pocs municipis a Catalunya tenen les qualitats que té Mataró. Ara bé, hem de treballar conjuntament per abordar tots els reptes que té una ciutat així.

El meu pensament és que som molt exigents amb Mataró, ja que li veiem el potencial que té però som poc autocrítics. Ho som perquè hauríem de pensar que el granet de sorra que aportem cadascú de nosaltres, en el nostre dia a dia, és el que defineix la nostre ciutat. Per tant, si no estem contents amb certs resultats, també haurem de canviar coses nosaltres com a operadors de la ciutat. Així el resultat final també canviarà en el sentit que vulguem.

És obvi que hi ha de haver unes entitats que tracin les línies a seguir per tots, i així, arribar al mateix destí en quan a definició de ciutat. Així que les entitats amb més influència han de renovar-se i replantejar-se els reptes per poder modernitzar la nostra ciutat i posar-la al nivell que es mereix.

Crec que seria molt convenient que a la hora de reflexionar sobre aquests temes, entenguéssim, tots els agents de la ciutat (Comerç, Ajuntament, Mataró Parc, Port, etc.) que som una unitat. Per tant, hauríem de construir un projecte comú a la qual tots els públics tinguessin la oferta que necessiten i així potenciar els equipaments segons el client destinatari. A més els reptes del S. XXI com internet… Els hem de abordar d’una manera conjunta, ja que ens afecta a tots. Per tant si unim forces i oferim un producte/servei diferenciador podem ser atractius pels nostres clients.

Així que en resum, el futur de la ciutat està en la suma dels granets de sorra de cadascú de nosaltres en el nostre dia a dia! Per tant, toca pensar en la ciutat i en la aportació que hem de fer per tenir una Mataró que acabi sent de primer nivell.

Enric Ximenes
XIMENES ÒPTICS
Vocal UBM