“Fer de Mataró un nou estil de ciutat”

Vdc Columna Nuri Rodriguez

Pot dir-se que sóc nova a Mataró, tot i que hi sóc nascuda. Als 13 anys vaig marxar a viure fora, i fa tan sols un any i mig que hi he tornat per treballar. La veritat és que em va sorprendre molt Mataró i molt gratament, tant el centre de la ciutat i com el seu nucli antic.

El primer que em va sorprendre va ser el seu veïnat, la seva gent. És una ciutat on el seu centre està habitat, on es respira el dia a dia. Els seus mercats, amb botigues entranyables, singulars i úniques, de molta qualitat i km 0; i un gran nombre de carrers comercials. Una ciutadania compromesa amb les associacions i moltes entitats culturals i esportives. El seu entorn fa que la ciutat respiri història. Em va sorprendre la seva varietat en restauració i serveis. Poder anar a mar i gaudir de les seves platges i tot el seu entorn marítim a dues passes del centre. Em sorprenc jo mateixa quan m’endinso pels seus carrers i vaig descobrint dia a dia tota la seva diversitat i la seva riquesa.

Però està en les nostres mans fer d’aquesta ciutat capdavantera amb un comerç de proximitat, fer un nou estil de ciutat, singular respectant el mitjà i petit comerç. Hem de canviar, fer una ciutat per les persones, on la mobilitat de l’aparcament quedi resolta, on els carrers estiguin nets, arreglats i guarnits, on tots els serveis, el comerç i les administracions caminem plegats i compromesos. Necessitem el compromís de l’administració.

Cada vegada més tots busquem la humanitat de les ciutats, de la seva gent, la solidaritat i responsabilitat cívica. No és una utopia, pot ser una realitat si treballem junts. No volem ser la comparsa de les grans superfícies i de les grans cadenes. Fem un referent a seguir per més ciutats. Volem els serveis dels ciutadans al centre i no als afores, a la perifèria. Tenim una marca pròpia, un orgull de ciutat, una gran qualitat humana. Nosaltres som i ens sentim de MATARÓ.

Nuri Rodríguez
SATERRA JOIERS
Vocal UBM