“Dinamitzar amb activitats al carrer”

Vdc Columna Eduard Xarcuteria

Quan vam obrir el negoci a la plaça de Cuba, aviat farà 7 anys, vaig buscar informació sobre el mercat i vaig trobar que a mitjan del segle XIX l’anomenada Horta del Lleó va passar a ser l’actual plaça de Cuba. Es va fer per donar servei a la creixent població que anava arribant a Mataró, donat el gran augment d’indústries de filatura que necessitaven molta mà d’obra.

Des d’aleshores ha plogut molt però aquella essència inicial la continuem trobant ara. M’encanta treballar a la plaça de Cuba perquè és, com molta gent diu, el pulmó gastronòmic del Maresme. M’encanta veure el batibull de gent que li dona vida, sobretot els dies de mercat i els dies que fem esdeveniments com per exemple la MATARÓ STREET FASHION que va organitzar la Unió de Botiguers de Mataró fa un temps amb una gran desfilada plena de color i amb espais gastronòmics. Vam tenir un gran èxit d’assistència de gent que van xalar d’allò més.

Organitzar festes al carrer no només beneficia a aquells que participem sinó que ajuda i dinamitza tot el voltant, i com a membre de la directiva d’Unió de Botiguers de Mataró m’agradaria engrescar a tot l’entorn de botigues, restaurants i serveis a associar-se a l’entitat per ajudar-nos a fer força davant les institucions quan toca reclamar, i a fer esdeveniments dinamitzadors pel comerç encara més potents dels que fem ara. La unió fa la força i amb aquesta unió podem fer coses importants que ens facin diferenciadors. Amb un entorn com el que tenim, no només a la plaça de Cuba, sinó a tot Mataró, hem de ser capaços entre tots de capgirar els ànims i convertir la ciutat en el centre comercial a cel obert al qual tots aspirem.

Eduard Sánchez
LA XARCUTERIA
Vicepresident UBM