“El Casc Antic abandonat”

Vdc Columna Roser

Sóc comerciant de Mataró des de fa tres anys recent estrenats i, per tant, es podria pensar que no tinc perspectiva per parlar del tema; però “mamo” la història del Casc antic de Mataró des que tinc memòria.

Vinc de comerciants de tota la vida. He vist passar diversos projectes de reforma de la Plaça Gran i rodalies per mans dels meus pares que mai s’han tirat endavant. La nostra botiga està al Carrer Santa Maria, en ple casc antic de la ciutat. Parlem d’una zona que hauria d’atraure visitants per si sola, però si escoltes la gent només parlen de l’abandonament del Centre històric per part de l’ajuntament; comentaris com: que brut està el centre, que deixat està tot, no es pot aparcar, es cauen les façanes, s’aixequen les rajoles, el terra rellisca… i no acabaríem.

L’Ajuntament no es manifesta sobre el tema, tot i que és cert que acaben de publicar un concurs que, se suposa, ha de donar solució a aquesta problemàtica.

Però sabeu què? No tot és negatiu!

Per sort encara som uns quants que creiem en la zona, creiem que si la potenciem, i si l’Ajuntament ens ajuda, tirarem endavant el centre històric d’una ciutat que té molt a dir.

De fa un parell d’anys enrere sento que s’ha nomenat popularment el nostre carrer com “el carrer dels pecats” i m’encanta. Ens hem convertit en un carrer on pots trobar petits comerços especialitzats cadascun en el seu producte i això és el que necessita el Casc Antic. Botigues especialitzades, amb personal format. Que el client no només hi vagi a comprar sinó que pugui rebre una atenció molt personalitzada i amb coneixement de cada producte. Botigues on hi vingui de gust entrar. I repetir.
Així que nosaltres ja posem la nostra força perquè això funcioni. Quan hi posarà la seva força l’Ajuntament?

Roser Vives
LA FORMATGERIA
Vocal UBM